Anasayfa » Politika » ŞİMDİ DE KARAOVA-DÖRTTEPE’YE MÜLTECİ KAMPI MI?

ŞİMDİ DE KARAOVA-DÖRTTEPE’YE MÜLTECİ KAMPI MI?

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Milas ve Bodrum ilçeleri arasında bulunan Dörttepe-Karaova bölgesindeki alana bir mülteci kampı kurulması için hazırlıklar yapıldığını ileri sürüldü.

Chp Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, hükümetin mültecileri Muğla’ya yerleştireceği iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Üstündağ ayrıca, Milas ve Bodrum ilçeleri arasında bulunan Dörttepe-Karaova bölgesindeki alana bir mülteci kampı kurulacağını ileri sürdü.

“GÜLLÜK LİMANI MÜLTECİ GİRİŞ NOKTALARINDAN”

Milletvekili Üstündağ, “Avrupa’dan Türkiye’ye gönderilecek olan Suriyeliler için Türkiye’ye giriş yapacakları noktalarda konteyner kentler kurulacağı gerek İçişleri Bakanı gerekse Göç İdaresi Başkanlığı yetkilileri tarafından dile getirilmektedir. Bu amaçla Güllük Limanı mülteci giriş noktalarından biri olarak belirlenmiş olup, bu kapsamda Milas ile Bodrum ilçeleri arasında bulunan Dörttepe-Karaova bölgesindeki alana bir mülteci kampı kurulacağı öne sürülmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

DİLEKÇEDE SORULAR ARKA ARKAYA SIRALANDI

Milletvekili Üstündağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM’ye sunduğu dilekçesinde, “Milas ile Bodrum ilçeleri arasında bulunan Dörttepe-Karaova bölgesinde bir mülteci kampı kurulacak mıdır? Bu bölge dışında Muğla sınırları içerisinde herhangi bir noktada mülteci kampı kurma çalışmanız var mıdır? Ülkemizin en önemli turizm alanlarından birinin merkezinde böyle bir mülteci kampı açılması, Milas ve Bodrum bölgesini hem turizm açısından, hem ekonomik açıdan, hem güvenlik ve hem de sosyal açıdan çok olumsuz etkilemeyecek midir? Yapılan incelemelerden yerel yöneticilerin mülteciler ve yerleştirilecekleri yer konusunda herhangi bir bilgisi bulunmamaktadır. Bu konuda yerel yöneticilerden saklanacak kadar gizli bir proje nedir? Güllük Limanı’nın bu türden bir mülteci kabulü yapması öncelikle bölgede ciddi güvenlik sorunu yaşanmasına sebep olmayacak mıdır? TÜİK tarafından en güvensiz il ilan edilmesi ile başlayan süreç Muğla’nın demografik yapısının değiştirilmesine kadar uzanmaktadır. Muğla ile ilgili olarak bölgenin sosyal ve kültürel yapısını değiştirmeye dönük özel bir proje mi uygulanmaktadır?” sorularını yöneltti.

Paylaş