Anasayfa » Kültür - Sanat » KARSANAT ARP İLE MAVİ YOLCULUK’A ÇIKIYOR

KARSANAT ARP İLE MAVİ YOLCULUK’A ÇIKIYOR

Karsanat (Karya Kültür ve Sanat Derneği) “sıcak bir yaz sezonundan sonra, biraz denizlere açılalım dedik. Ama ARP ile…” diyerek, 8 Ekim 2018’de Herodot Kültür Merkezi’nde Saat 20.00’de sanatseverlerle buluşuyor.

ARP İLE MAVİ YOLCULUK

Karya Kültür ve Sanat Derneği (Karsanat), sezon açılış konserinde bu kez bir ilke  yer  veriyor.

Karsanat’ın 8 Ekim 2018 Saat 20.00’de Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek  sezon açılış konserinde İpek Mine Sonakın (Arp), Aslıhan And (flüt), Çağlayan Çetin (viyolonsel) Esen Demirci (mezzosoprano) çok renkli programla  bir araya geliyor.

Arp sanatçısı İpek Mine Sonakın verecekleri konseri şu sözlerle dile getiriyor:

“Bu konserde mitolojik bir imgesi olan “Arp” ile farklı zamanlara, duygulara, düşüncelere yelken açtığımız müzikal bir yolculuk yapacağız; tarih, doğa ve sanatın iç içe geçtiği Bodrum’dan yol alacağız maviliklere.

Tüketilen değil, kültürüne doğasına, tarihine sahip çıkılan bir Bodrum düşleyerek  “Zindan karanlığını hürriyet mavisine dönüştürmüş” Halikarnas Balıkçısı’na ve dostlarına adıyoruz bu konseri. Müzik ile buluşsun bu güzel insanların imgeleri…”

PROGRAM

G.Bizet (1838-1875) Entr’acte (Carmen)     flüt, çello, arp            3:30                                                                                                       

G.Bizet (1838-1875) Habanera (Carmen)    Soprano, flüt, çello, arp 2.30

G.F. Handel (1685-1759)          Lascia Chio Piango (Bırak da Ağlayayım)( Rinaldo)       Soprano, flüt, çello, arp 5.30

C.W. Gluck (1714-1787)          Dance of the Blessed Spirits (Kutsanmış Ruhların Dansı)  (Orfeo ed Euridice) flüt, çello, arp  6.00

M.Tournier (1879-1951) Promonade (Gezinti)   viyolonsel, arp           3:00

Grandval, C (1828-1907)           Valse mélancolique     flüt, arp 5:30

                                                                             

C.Saint-Saens                               Le Cygne (Kuğu) viyolonsel, ar 3:30                                                                                         

J.Hollman (1852-1927) Chanson d’amour (Aşk Şarkısı) Soprano, flüt, çello, arp  3:40

             ARA

A.Dvorak (1841-1904) Humoresque flüt, çello, arp 3:00

 C.Cui (1835-1918) Orientale (Kaleidoscope) viyolonsel, arp 3:00

G.Rossini (1792-1868) Assisa a Pie d’un Salice (Otello) Soprano, flüt, çello, arp 6:00

J.Massenet (1842_1912) Elégie       viyolonsel, arp           3.30

F.J. Gossec (1734-1829)            Gavotte     flüt, arp   3:00                                                                             

F.J. Gossec (1734-1829)            Tambourin flüt, arp               2:00

A.Piazzola Oblivion flüt, çello, arp            4:00

Yalçın Tura (1934-)                    Sevmek Nedir? Soprano, flüt, çello, arp        5:20

R.Dupéré (1946-) Querer (Sevmek)        Soprano, flüt, çello, arp 4:30

İpek Mine SONAKIN, Arp

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nında Sevin Berk’in arp, İlhan Usmanbaş’ın kompozisyon sınıflarından mezun oldu, kazandığı bursla İsviçre’de Cenevre Konservatuarı’nda Perfectionnement programını Catherine Meyer Eisenhoffer’in arp öğrencisi olarak tamamladı. Aynı dönemde Paris’de Pierre Jamet ile çalışma şansı yakaladı. Birçok çağdaş müzik etkinliğine katıldı ve kendisi için yazılmış arp müziklerinin ilk seslendirmesini gerçekleştirdi. 2000-2002 yılları arasında İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve MSGSÜ’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Paris ve Orléans Konservatuvarında Müzikal Formasyon alanında çalışmalar yaptı. Saison Turque en France kapsamında flütçü Sibel Kumru Pensel ve Klarnetçi Ayşegül Kirmanoğlu ile Fransa’da Nice Konservatuvarı’nda ve Aix-en-Provence’da oda müziği konserleri verdi. 2006 yılında Aydın Büke ile yazdığı Müziği Yaratanlar-Barok Dönem  adlı müzik tarihi kitabı yayınlandı (Dünya Kitapları-2006). Ruşen Güneş için yazdığı Viola için Müzik I adlı bestesi, sanatçının seslendirdiği CD’de yer aldı. Kurucularından olduğu DİSKANT Çağdaş Müzik Topluluğu ile bir çok yeni müzik konserine ve festivallere katıldı. Bir süre Yıldız Teknik Üniversitesi’nde arp dersleri veren sanatçı halen MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuarı’nda kadrolu, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda misafir öğretim elemanı olarak Arp Sanat Dalı programında dal çalgısı, oda müziği, orkestra repertuvarı, deşifraj derslerini vermekte ve aynı zamanda 2006 yılından beri Borusan Filarmoni Orkestrası’nda solo arp sanatçısı olarak çalmaktadır.

 

Aslıhan AND (flüt)

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı flüt hocalarından Vieri Bottazzini’nin sınıfından mezun olan Aslıhan And, yüksek lisans eğitimini Almanya’da Jürgen Franz ile Hochschule für Musik und Theater Hamburg’da tamamladı. Sir James Galway’in 2013’de İsviçre’de düzenenlenen Uluslararası Flüt Festivali’nde Rising Star seçilerek İsviçre ve Almanya’da birçok solo konser verdi. All Flutes Chamber Orchestra oda müziği grubu ile Amerikan Flütçüler Birliği’nin açılış gala konserini veren Aslıhan And, İngiliz Flütçüler Birliği’nde ve İtalya FALAUT Festivali’nde konserler verdi. 2014’de Almanya’da düzenlenen “Yeni Konser Konseptleri” yarışmasında kendi projesiyle birincilik, Türkiye’de düzenlenen 2. Ulusal Cahit Koparal Flüt Yarışması’nda 3.’lük ve En İyi Türk Bestesi Yorumu ödülü, 10. Uluslararası Mimar Sinan “Genç Müzisyenler Yarışması’nda birincilik kazandı.

Kuzey Almanya Radyo Senfoni Orkestrası, İDSO, CRR Senfoni Orkestrası, BİFO ile misafir sanatçı olarak görev aldı. 2015’de Hamburg Elbphilarmonie’nin genç yeteneklere ayırdığı “Teatime Classics” konser serisine seçildi ve Laeiszhalle’de solo resital verdi. 2017’de Galway Flüt Festivali’nin Guest Artist’i seçilen Aslıhan And festival kapsamında solo resital verdi ve “Flüt Tekniğini Geliştirme Çalışmaları” konusunda seminer düzenledi. Aslıhan And 2016’dan bu yana İstanbul Devlet Opera ve Bale’sinde solo flütist olarak çalmakta aynı zamanda MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarında araştırma görevlis olarak doktora çalışmalarını sürdürmekte, DİSKANT Çağdaş Müzik Topluluğu’nun solo flütçüsü olarak çalmakta ve 2017’den beri Tekfen Filarmoni Orkestrası flüt grup şefi olarak orkestra kadrosunda yer almaktadır.

 

Çağlayan ÇETİN,  viyolonsel

 

Viyolonsel çalışmalarına Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başladı. 1999’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde viyolonsel hocası Reşit Erzin’in sınıfına kabul edildi ve 2006 yılında Lisans, 2009’ da yüksek lisans programından mezun oldu. 2004 ve 2006 yıllarında İtalya’da düzenlenen Pergine Festivali’ne davet edilerek birçok oda müziği konseri verdi, festival orkestrasında viyolonsel grup şefi olarak yer aldı. Başta İstanbul Devlet Opera ve Bale Orkestrası olmak üzere İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Şişli Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası , Filarmonia İstanbul, İstanbul Oda Orkestrası ve Orkestra İstanbul’ da görev alarak Pergine Spettacolo Aperto Youth Orchestra, Bakırköy Oda Orkestrası, İstanbul Sinfonietta ve Orchestra’Sion’ un viyolonsel grup şefliğini yaptı. 2000 ve 2014 yılları arasında MSGSÜDK Gençlik ve Senfoni Orkestrası, TÜDK Senfoni Orkestrası, İDSO, Bakırköy Oda Orkestrası ve Orchestra’Sion ile solist olarak birçok konsere katıldı. 2012 ve 2015 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olarak ve  El Sistema’ nın Türkiye ayağı olan Barış İçin Müzik Vakfı’nda viyolonsel eğitmenliği yaptı. Halen Orkestra’Sion’un ve DİSKANT Çağdaş Müzik Topluluğu’nun solo viyolonselcisi olan sanatçı, 2016’dan beri Borusan Filarmoni Orkestrası’ nın viyolonsel kadrosunda yer almakta ve Özgecan Günöz Kızılay ve Özgür Ünaldı ile kurduğu Bosphorus Trio ile oda müziği çalışmalarına devam etmektedir.

 

Esen DEMİRCİ, Mezzosoprano

 

Esen Demirci, müzik eğitimine 1999’da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Yarı Zamanlı Müzikal Bölümü ile başladı. 2002’de Opera Bölümü’ne başladı ve burada Müfit Bayraşa ve Güzin Gürel ile eğitimini tamamladı. 2009’da Siemens Opera Yarışması birincilik ödülünü kazanarak, Almanya’nın Karsruhe Operası Genç Artist programında ve Nürnberg Operası’nda çalıştı. Donald Litekar ve Jan Hammar’den dersler aldı. Bu süre içinde bir çok rollerde yer aldı ve solo konserler verdi. 2011 ve 2012 yıllarında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile konserler verdi. 2012 ve 2013 yıllarında İstanbul Opera Festivali’nde Paolo Villa şefliğinde Vivaldi’nin Beyazıt operasında “Irene” rolünü üstlendi. Aldığı ödüller arasında İzmir Genç Solist Yarışması’nda ve Sedat Gürel-Güzin Gürel Vakfı Lied Yarışması’nda mansiyon ödülü, ayrıca Georg Solti Vakfı 2009 yılı genç solistlere destek bursu bulunuyor. 2015’den beri Karsanat Başkanlığı’nı sürdüren sanatçı Bodrum’da düzenli konserler vermektedir.  2015’de Karya Barok Topluluğu’nun Almanya-Coburg’da gerçekleştirdiği dört konserlik Şato Konserleri turnesinde de solist olarak yer aldı. 2018’in temmuz ayında gerçekleşen Datça-Knidos Antik Tiyatrosu açılışında Münif Akalın şefliğindeki Muğla Belediyesi Orkestrası ile Barok aryalar seslendirdi.  Halen Karsanat Müzik Stüdyosu’nda şan dersleri veren Esen Demirci, iki yıldır Prof. Dr. Nevzat Atlığ ile klasik Türk müziği repertuvar çalışmalarını sürdürmektedir.

 

 

Paylaş

Bir yorum