Bodrum’da yaşanabilecek sel ve su taşkınlarının önüne geçmek için Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu‘nun talimatı ile dere yataklarında DSİ 21’inci Bölge Müdürlüğü ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri inceleme yaptı.
Son olarak geçen 22 Eylül‘de sel meydana gelen turistik ilçe Bodrum‘da, sel ve su taşkınlarının önüne geçmek için dere yataklarına yapılacak çalışmalar ile ilgili çalışma başlatıldı. DSİ 21’inci Bölge Müdürü Yardımcısı Mustafa Ertürk, Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özkan Şahin, beraberinde bazı bağlı birim amirleri ile incelemeye katıldı. İlçede sel ve su taşkınlarının yaşandığı bölgelerden geçen özellikle Gökçeler, Gerence, Alien, Çukurdere ve Gazderesi mevkisinde yapılan incelemelerde, tespitler yapılarak notlar alındı. Bu derelerde 2016 yılında üst havza ıslahı yapılacağı, belediyenin mülkiyetlerle ilgili sorunları çözümün ardından da alt havza ıslahına geçileceği öğrenildi. Üst havzada rüsubatın tutulması, ağaçlandırma, rehabilitasyon ve toprak muhafaza işleri ilgili projelerin hayata geçirileceği, DSİ tarafından tersip bentlerinin de yapılacağı belirtildi. Yapılacak çalışma ile özellikle aşırı yağışlarda yerleşim alanına gelen suyun akışının yavaşlatılması, suyla gelen taş, toprak gibi malzemelerin tutulması sağlanacağı bildirildi. İncelemede, Bodrum‘da sel ve su taşkınlarının önlenmesinde özellikle yerleşim alanların da bugün yol olarak kullanılan, ya da daralan dere yatakları ve çevresindeki yapılaşma ile ilgili sorunların aşılması gerektiğine dikkat çekildi.
Geçen 22 Eylül‘de yaşanan selden en çok etkilenen yerlerden olan Bodrum ilçe merkezi, dere yatağı Kıbrıs Şehitleri Caddesi sınırında son bulan Gökçeler Deresi’nden gelen sularla kaplanmıştı.