BODRUM’da onlarca kuş ve balık türünün yaşadığı Tuzla Sulak Alanı’na ilgi artarken, kaçak avcılık ile kirlilik tehlikesi baş gösterdi. Alanı korumaya çalışanlardan Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal, “Cennete yılın 12 ayı turist ve doğaseverler, fotoğrafçılar gelmeye başladı. Cenneti korumaya çalışırken kaçak avcılar, kaçak dolgular ve derelerden gelen fabrika artıklarıyla mücadele ediyoruz” dedi.
Bodrum’un kırsal Boğaziçi Mahallesi’ndeki Tuzla Sulak Alanı, yüzün üzerinde kuş ve balık türüne ev sahipliği yapıyor. Güllük Körfezi ile birleşen ve zengin doğal yiyecek kaynaklarıyla başta flamingolar olmak üzere pelikan, balıkçıl, su tavuğu, karabatak, ördek olmak üzere onlarca canlıyı bünyesinde barındıran sulak alandaki eşsiz güzellikler, görenleri hayran bırakıyor. Cennetten bir köşeye benzetilen, tabloları aratmayan görüntülerin ortaya çıktığı alan başta fotoğrafçılar olmak üzere ziyaretçilerin akınına uğruyor. Milas- Bodrum Karayolu kenarında araçlarını durduranlar, alandaki güzelliği dakikalarca izliyor. Alınan önlemlerle özellikle flamingoların yılın 12 ayı bölgede konaklamaya başladığını ve kuş sayısının arttığını belirten Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal, bölgede oluşan tehlikeye dikkati çekti. Muhtar Köksal, şöyle dedi:
“Bu cennet ülkemizin ender rastlanan güzelliklerini barındırıyor. Aldığımız tedbirlere rağmen sulak alan hala birçok tehdit ile karşı karşıya. Cennete yılın 12 ayı turist ve doğa severler, fotoğrafçılar gelmeye başladı. Cenneti korumaya çalışırken; kaçak avcılar, kaçak dolgular ve derelerden gelen fabrika artıklarıyla mücadele ediyoruz.”