Anasayfa » Çevre » KARAOVA BAĞBOZUMU BULUŞMASI YARIN BAŞLIYOR

KARAOVA BAĞBOZUMU BULUŞMASI YARIN BAŞLIYOR

Aylardır çalışmaları süren, 1.Bodrum Karaova Bağbozumu Buluşması yarın saat 10.00’da başlıyor.

26 -27 Eylül’de Mumcular’da, 1.Bodrum Karaova Bağbozumu Buluşması’nda yöre köylüleri ürünlerini sergileyecek. Uzmanlar, katılımcılara zeytincilik, bağcılık, çiçekçilik, toprak, gıda güvenliği, dokumacılık konularında bilgiler verecekler. Köyler kendi ürünlerinden hazırladıkları sofralarla yerel tatları konuklarla buluşturacaklar. “Kara bir tünele tıkıldığımız bu günlerde bize katılan herkes gelecekle ilgili umutlarını tazeleyecektir.”

Bodrum Kent Konseyi’nin başlattığı proje, giderek geniş katılımlar ve desteklerle büyüdü ve gelişti. Projenin fikir babası ve Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu’nın kaleme aldığı etkinlik duyurusundan özetle 1.Bodrum Karaova Bağbozumu Buluşması:

BAĞBOZUMU GÜNLERİ BAŞLARKEN

“Birçoklarımızın bildiği gibi Karaova Milas ve Bodrum köylerinin iç içe olduğu bir bölge. Amacımız bölgenin değerlerini saptayarak, geliştirerek tarımla turizmi buluşturmak. Bu amaçla yapılacak her çalışmada iki ilçemizin sorumlularının el ele vererek çalışması gerekiyor. Bu birliktelik bölge planlamasının diğer aktörlerini da olumlu bir biçimde güdüleyecektir.

Doğrusu bu konuda çok şanslıyız. Belediye başkanlarımız Sayın Mehmet Kocadon ve Sayın Muhammet Tokat bize her türlü desteği veriyorlar.

Valimiz Sayın Amir Çiçek ve Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün desteklerini her an yanımızda hissediyoruz.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mansur Harmandar üniversitenin tüm kapılarını projeye açtı. Kuşkusuz GEKA, TURSAB, BODER, BODTO gibi birçok kurum ve kuruluş da aramızda.

Karaova projesinin en önemli özelliklerinden biri, bence kent konseylerinin de işlevleri konusunda yöre halkına ve Türkiye’deki diğer kent konseylerine ışık tutacak olmasıdır.

Konseylerin en önemli görevi kentin “ortak aklı”nı oluşturmaktır. Bu ortak aklın gerektiği en önemli yerler de bu tür projelerdir. Çünkü halk, bu tür projelerle, kentinin geleceğinin kurgulanmasında doğrudan taraf olmaktadır.

Biz, Karaova projesinde bir adım daha ileri giderek Bodrum ve Milas Kent Konseylerini buluşturduk. Bu sayede bir bölgenin planlanmasında Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Özerklik Şartının “ yerindenlik, katılımcılık ve yönetişim” ilkelerini hayata geçirmeye çalışıyoruz.

Bir şehrin ya da bölgenin yazgısının bir iki etkinlikle değişmeyeceği açıktır. Bu bakımdan biz, yaptıklarımızı bir adım; ama doğru ve gerekli bir adım olarak değerlendiriyoruz.

26 -27 Eylül’de Mumcular’da iki gün sürecek etkinliklerde yöre köylülerimiz ürünlerini sergileyecekler. Uzmanlar, katılımcılara zeytincilik, bağcılık, çiçekçilik, toprak, gıda güvenliği, dokumacılık konularında bilgiler verecekler. Köyler kendi ürünlerinden hazırladıkları sofralarla yerel tatları konuklarla buluşturacaklar.

Ülkemizin içinde bulunduğu zorlu günleri de gözeterek hazırladığımız folklör ve film gösterilerimiz olacaktır.

Bize göre Karaova projesi, kıyıya sıkışıp kalan bu yüzden sürekli kan kaybeden turizmin iç bölgelere açılan ilk kapısını aralayacaktır. Bizim nihai hedefimiz turizmi Yatağan’la Kavaklıdere’yle Muğla’yla buluşturmaktır. Çünkü turizmi çeşitlendirmek için bu bölgelerde iklimden ürüne eşsiz değerler var. Unutmayalım Bodrum’dan yola çıkan bir turist otobüsü bir bir buçuk saat içinde Stratonikeia’ya, Lagina’ya, Göktepe’ye, Gökbel’e, Kavaklıdere’ye, Pisi’ye, Kozağaç’a, Muğla’ya ulaşabilmektedir.

İnanıyorum ki kara bir tünele tıkıldığımız bu günlerde bize katılan herkes gelecekle ilgili umutlarını tazeleyecektir.”

 

Paylaş