Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Örgütü düzenlediği basın toplantısında, gündemde olan Katı Atık Depolama, Toki ve İslam Tanıtım Tesisi projelerini değerlendirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Tosun, basının kendisine yönelttiği soruları cevapladı.
Tosun” Öncelikle Bodrum Kent Konseyi yöneticilerine teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz gün Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni davet ederek, Mumcular’da yapılacak Katı Atık Depolama Tesisi ile ilgili bizleri bilgilendirdiler. Ancak, bu proje Anadolu’nun herhangi bir ilçesindeki düzenli depolama projesi gibi. Kaynağında ayrıştırma hiç yok, aktarma istasyonları var. Bodrum Belediyesi’nin buununla ilgili bir hazırlığı da yok. Bir atık eylem planı olması lazım. Ben hiç duymadım. Çöplerimizi toparlayacağız, aktarma istasyonlarından büyük tırlara yükleyip Mumcular’a gidecek. Geri kazanılabilir çöplerle birlikte evsel atıklar oraya gidecek, ekonomik değerini yitirecek, hepsini toprağın altına gömeceğiz. Sadece altına bir geçirimsiz tabaka oluşturacağız, suyun sızmaması için. Bunun haricinde bir çalışma göremiyoruz. Klasik bir çöp depolama tesisi. Bu mantıkla giderse 10 yıl içinde, tarif edilen iki tane lotun dolacak. Yeni bir katı atık depolama tesisi projesi yapmak üzere yola çıkacağımız günlerin bizi beklediğini söylüyoruz. Neden Bodrum’da ayrı, Milas’ta ayrı çöplük yapıyoruz. Bunu birleştirmek için hangi gayreti sarfettik.” dedi.
MERCEDES YERİNE ŞAHİN’E BİNECEĞİZ
Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kent Konseyi’nin Karaova Park adında güzel bir de projesi bulunduğunu söyleyen Tosun, “Oradaki Karaova Park projesi ile eko turizm ile, katı atık projesinin bir arada olması bize göre yanlıştır. Yol yakınken iddialaşılmamalı, mesele siyasi bir çekişme haline getirilmemeli. Daha teknloojik imkanların olacağı bir projelendirme çalışması başlatılması ve böyle yol alınmalı. Siz hem düzenli çöp depolama alanı yapacaksınız, hem de ayrıştırma yapmadan çöpleri oraya götüreceksiniz. Bizim kompost üretime katkı sağlayacak çok fazla atığımız var. Bunlarla ilgili proje geliştirilmesi lazım. Bunlarla ilgili hiçbir şey yok, biz kafeteryalarla uğraşıyoruz.”
MHP’li Meclis Üyesi Mustafa Paşalı ise “Bodrum Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı en hayırlı iş, katı atık bertaraf tesisi için AB fonlarından yardım istemek oldu. Bu para ,depolama yerine, çöpü hem bertaraf, hem ayrıştırmayı planlayan proje için verildi. Proje istenen sürede yetişmedi ama büyükşehire yazılan bir yazıyla, tahsis süresini uzatın dendi. Maalesef Büyükşehir bu yazıyı verememiş ve fon parası gitmiştir. Komple bir tesisti. Biz mercedesi kullanacakken şu anda şahin i kullanacağız” yorumunu yaptı.
TOKİLER VE İSLAM TANITIM TESİSİ, RESLER
Bodrum’a yapılmak istenen Toki ile ilgili de “nerede yapılacağı bile belli değil. yapılaşma baskısı altındayız zaten. Tokinin haberi de yok, böyle bir talebi de yok. Böyle kararlar, halkla beraber, yönetimle beraber ve kimlere verileceği belirlenerek alınır. Bugüne kadar Türkiye’nin hangi şehrinde yapılan tokiler gerçek ihtiyaç sahiplerine verildi ki. İkinci ev olarak alan da var, milletvekillerine veriliyor. Bunları bilmiyor değiliz”
BİZ CAMİ YAPILSIN DEDİK, İSLAM TANITIM TESİSİ DEĞİL
Külliye ile ilgili “Orada bir inatla devasa islam tanıtım merkezi oluşturulmak istenmesi tamamen siyasidir buna karşıyız. Bodrum dokusuna uygun bir cami olarak, Ortakent Belediyesi döneminde zaten işaretlenmiş. Ama 60 derecelik bir eğimde, doğru dürüst etütleri yapılmamış, yolu, trafiği etüt edilmemiş bir yer. Biz Akyarlar’dan Turgutreis’e yollarda hoplaya zıplaya giderken, buraya böyle bir tesisin anlamı yok. Resler de öyle. Temiz enerji ama herşey Bodrum’a mı yapılmak zorunda. Bodrum Otogarı’nın yeri de doğru değil. Yol yakınken, en az bir kilometre içeri yapılmalı. Torba Barış Akarsu kavşağı uygun değildir. . Ciddi bir trafik problemin oluşacaktır.” dedi.