Anasayfa » Güncel » ERKEK ŞİDDETİ, BODRUM BELEDİYE MECLİSİ GÜNDEMİNDEYDİ

ERKEK ŞİDDETİ, BODRUM BELEDİYE MECLİSİ GÜNDEMİNDEYDİ

Bodrum Belediyesi’nin olağan meclis toplantısında MHP Gurubu, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin Kadın Sığınma Evi ile ilgili talebini de içeren önerge verdi.

Bodrum Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısında  16 gündem maddesi vardı. MHP Gurubu gündem dışı olarak, Belediye yasası gereği Kadın ve Çocuk Sığınma-Koruma Evi’nin olması gerektiği, bugüne kadar erkek şiddetinden mağdur kadınlara Bodrum Kadın Dayanışma Derneğinin sahip çıktığını, ancak sorunun artık onları da aştığını ifade ederek, belediyenin görevini yerine getirmesini talep eden bir önerge verdi. Önergenin gündeme alınması oybirliği ile kabul edildi.

SIĞINMA EVİ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISINDA GÜNDEMDE

Meclis toplantısında bitiminde gündeme alınan sığınma evi önergesi üzerine, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü gelişmeler hakkında bilgi verdi. Daha önce iki bina üzerinde çalışma yapıldığını, ancak  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yapıların yetersizliği nedeni ile projeyi red ettiğini ifade ederek, ancak Bodrum Belediyesi’nin kendine ait arazi üzerinde proje çalışmalarına başladığını, mayıs ayı toplantısında gündeme alınarak, bir yıl içinde yapının bitirileceğini anlattı. MHP Gurubu adına konuşan meclis üyesi Hülya Aşkın, Bodrum’ya yaşanan erkek şiddetinin boyutlarına değinerek, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin yıllardır verdiği mücadelede edindiği deneyimden yararlanılması için, Bodrum Belediyesi’nin dernekle beraber çalışması gerektiğini vurguladı.

BODRUM KADIN DAYANIŞMA “SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ”

Meclis toplantısına katılan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan’a görüşlerini sorduk.

“Uzunca bir zamandır verdiğimiz mücadelenin sonucu gelinen nokta elbette önemli. Biz erkek şiddetinin, her türlü cinsel taciz madurlarının emniyet/jandarma, korunma, hukuksal süreç anlamında takipçisi olduk. Muğla’da valilik tarafından yapılan toplantılara katıldık. Bakanlık, kolluk kuvvetleri birimleri ile yapılan bu toplantıda, kendilerine ne kadar yetersiz olduklarını ve kendilerini aklamaya çalıştıklarını, gerçeğin bu olmadığını anlattık. Ardından, Muğla Eminet Müdürlüğü, bizleri Bodrum Emniyet Müdürlüğü ile biraraya getirerek, çeşitli toplantılar yapmamızı sağladı. En önemli konu da, emniyet sürecinde madur ile suçlunun birarada tutulması, madurun maruz kaldığı muameleler idi. Bunları tek tek anlattık, olması gerekeni birlikte değerlendirdik. Tam da bu noktada, en büyük sorun gündeme geliyor. Bakanlık, valilik ya da belediyelerin yapmak zorunda “sığınma evi”nin olmayışı karşımıza çıkıyor. Muğla ilinde sadece Fethiye’de var. Yaz aylarında artan nüfusla birlikte, bu vakalar inanılmaz rakamlara çıkıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu kampanyayı başlattık. Belediye kadın meclis üyelerinden Hülya Aşkın’ın, bugün verdiği meclis önergesi ve alınan sonuç çok önemli elbette. Yapılacak sığınma evinin tüm aşamalarında olmamız gerek. Çünkü biz yönetmeliği, projenin nasıl olması gerektiğini iyi biliyoruz. Konuda ehil olan insanlarla beraber çalışılmalı.”

kadın dayanışma

 

 

Paylaş